8 C
Belgrade

Izložba u čast jubileja KMKZ i TD ”Zemun”

Povodom tri decenije od osnivanja Kluba matične kulture Zemuna i 55 godina Turističkog društva ”Zemun” u galeriji ”Ikar” Doma vazduhoplovstva 21.aprila u 19 časova će biti otvorena izložba slika ”Kolori 22” Jelene Bibić i Milana Ignjatovića.

Motive Zemuna, gradskih ulica i kutaka, nalik romantičnim razglednicama akademske slikarke Jelene Bibić i grafike dugogodišnjeg likovnog pedagoga Milana Ignjatovića prigodan su izbor za jubileje uglednih zemunskih udruženja koja okupljaju brojno članstvo i saradnike u zajedničkoj misiji očuvanja tradicije, kulture i duha varoši zemunske.

Pod sloganom ”Biti Zemunac nije stvar krštenice, nego stanje duha” KMKZ od 1992. godine do danas godina širi duh tolerancije i ”civilizacijski prepoznatljiv, sasvim poseban i autentičan duh zemunske varoši”.

TD ”Zemun” pak to čini od 1967. godine, ističući sve turističke, kulturne i prirodne adute Zemuna i umrežavajući ih u mapu čarobnih putovanja, osmišljenih kako za Zemunce, tako i za sve one koji u ovu varoš svrate da bi nastavili da joj se vraćaju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
8.5 ° C
9.3 °
5.7 °
83 %
2.1kmh
0 %
Уто
17 °
Сре
17 °
Чет
19 °
Пет
21 °
Суб
20 °