17.6 C
Belgrade

22. Krajiški likovni salon u Galeriji `73 na Čukarici

Tradicionalni, 22. po redu Krajiški likovni salon, otvoren je u četvrtak 13. januara u Galeriji `73, u organizaciji Srpskog kulturnog društva „Zora“ Knin – Beograd, Udruženja Srba iz Hrvatske i Zavičajnog kluba Kninska Krajina – Beograd.

Svoje radove, po pozivu članova Umetničkog saveta Salona (Đorđe Aralica, Tamara Pajković, Vojičić Nenas, Despina Četnik i Čalija Zoran), predstavila su 72 autora.

Prisutnim ljubiteljima umetnosti u Galeriji 73 obratili su se Mirela Pudar, direktorka Galerije, Nikola Cerovac u ime organizatora i autor ove postavke Zoran Čalija.

Tradicionalno, dodeljena su priznanja: Plaketa Umjetničkog bratstva Krka – Zdenku Tošiću i Srebrni prsten dodeljen je posthumno Milutinu Dediću, istoričaru umetnosti, slikaru i putopiscu.

Nagrada za likovno stvaralaštvo mladih, po odluci Žirija (Đorđe Aralica, Nikola Cerovac i Milojko Budimir) a u znak sećanja na mladog umetnika Borisa Markoša Minga koji je poginuo braneći Krajinu 1991. godine, ove godine je pripala mladoj vajarki Sari Nikolić.

Izložba će trajati do 20. januara.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
48 %
4.6kmh
0 %
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
17 °
Суб
11 °
Нед
16 °