16.8 C
Belgrade

Opština Stari grad nagradila đake generacije starogradskih osnovnih škola

Gradska opština Stari grad nagradila je danas osam đaka generacije starogradskih osnovnih škola. Na svečanom prijemu u prostorijama Uslužnog centra, u prisustvu svih direktora osnovnih škola i roditelja, zamenik predsednika Aleksandar Todorović i član Veća Nedeljko Jovanović uručili su najboljim učenicima, vredne opštinske poklone – po lap top, vaučer u visini od 10 hiljada dinara za kupovinu sportske opreme i godišnje propusnice za bazene SRPC „25.maj – Milan Gale Muškatirović“.

„Opština Stari grad tradicionalno nagrađuje đake generacija i vukovce starogradskih osnovnih škola. Ovi pokloni su zaslužena nagrada za vaš uspeh, pokazano znanje i iskazani trud i nadamo se da su podsticaj da i u budućnosti nastavite vredno da učite. Treba da znate da će opština uvek biti vaša podrška i da su njena vrata širom otvorena za sve vas“, poručio je Aleksandar Todorović i zajedno sa Nedeljkom Jovanovićem poželeo đacima generacije nove uspehe tokom srednjoškolskog obrazovanja.

Iva Živković, đak generacije osnovne škole Matematičke gimnazije, kaže da je prijatno iznenađena lepom pažnjom i poklonom koji je dobila od opštine Stari grad.

„Upisala sam Matematičku gimnaziju, a sigurna sam da ću studije nastaviti na Kembridžu, poput mnogih učenika matematičke, što mi je želja još od 7. razreda. Zahvaljujem se opštini Stari grad na divnoj pažnji i vrednom poklonu“, rekla je Iva, koja je na svečanost došla u pratnji direktorke gimnazije Mirjane Katić.

„Moram da pohvalim rukovodstvo opštine Stari grad zato što su uvek tu da pomognu i podrže starogradske učenike. To nam mnogo znači, kako kolektivu škola, tako i roditeljima, a posebno deci. Opština će takođe nagraditi i vukovce što je posebno obradovalo učenike moje gimnazije“, poručila je direktorka Mirjana Katić.

Na današnjoj svečanosti nagrađeni su đaci generacije – Anastasija Vujanović iz OŠ „Skadarlija“, Tijana Hil iz OŠ „Vuk Karadžić“, Ružica Mitrović iz OŠ „Braća Baruh“, Pavle Markuš iz OŠ „Drinka Pavlović“, Pavle Tomašević iz OŠ „Kralj Petar Prvi“, Vera Radulović iz OŠ „Mihajlo Petrović Alas“, Iva Živković iz OŠ Matematičke gimnazije i Frida Janošević iz OŠ „Dragan Kovačević“.

Opština Stari grad je nagrađivanje đaka generacije starogradskih osnovnih škola sprovela u saradnji sa Noćnim bazarom.

beogradski.rs / GO Stari grad

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °