2.9 C
Belgrade

„Agro Belgrade” i Pčelarski sajam u planiranom terminu

Specijalizovani sajamsko-konferencijski događaj posvećen voćarstvu, vinogradarstvu i povrtarstvu „Agro Belgrade 2022” biće održan na Beogradskom sajmu u planiranom terminu od 27. do 29. januara. Ovu sajamsku manifestaciju podržavaju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grad Beograd – Sekretarijat za poljoprivredu i USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu.

Kako saopštavaju iz Beogradskog sajma, očekuje se da se na rekordnih 30.000 kvadratnih metara okupe renomirani domaći i strani izlagači i brendovi, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija u oblastima poljoprivredne mehanizacije, sistema navodnjavanja, protivgradne zaštite i dostavnih vozila. Među izlagačima će se naći i hemijske kuće, firme koje se bave proizvodnjom prihrane bilja, zaštitari, semenske kuće, rasadničari, te firme iz prehrambene industrije. 

Trodnevni konferencijski deo okupiće više od 20 domaćih i stranih govornika koji će se baviti temama iz oblasti tržišta i plasmana svežeg voća, transporta, finansiranja, navodnjavanja, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, kao i modernizacije srpske proizvodnje vina.

Kao prevashodno poslovna sajamska manifestacija, ovaj sajam svojim formatom, obimom, načinom organizovanja i specifičnim profilom posetilaca zadovoljava sve propisane protivepidemijske mere.

U ranije planiranom terminu, 12. i 13. februara, održaće se i trinaesti Državni pčelarski sajam u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Sajam je prilika da se, pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, po najpovoljnijim uslovima nabavi kompletna pčelarska oprema i repromaterijali, a posetioci tokom sajma mogu da uživaju u veoma raznovrsnom izložbenom, obrazovnom, promotivnom, privrednom i turističkom sadržaju i programu. Pored izlagačkog i takmičarskog dela, organizator je predvideo i više stručnih panela i seminara. 

Svojim karakterom, poslovnim profilom i načinom funkcionisanja i ovaj sajam zadovoljava sve zahteve protivepidemijskih mera. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °