12.4 C
Belgrade

Airsoft tim ”Palež” organizovao humanitarni turnir

Nedavno u Obrenovcu osnovan je Airsoft tim ”Palež”, čija je prva aktivnost bila organizacija humanitarnog turnira. Na turniru u Stublinama učešće je uzelo 100 takmičara iz nekoliko gradova, a novac prikupljen na ovom turniru biće doniran Obrenovčanima obolelim od multiple skleroze.

Predsednik sportskog udruženja Airsoft tim ”Palež” Nenad Lukić naglasio je da su prijave za učlanjenje u klub svakodnevne, a da će se prijem novih članova obaviti tokom predstojeće nedelje.

Kako ističe Lukić, u pitanju je ekstremni sport, ali postoje jasna pravila kojih se svi moraju pridržavati, kako ne bi došlo do nepredviđenih situacija i problema.

– Mi svakako radimo na podizanju kolektivne svesti, da brinu o sebi i drugim učesnicima. Airsoft je igra koja simulira približno učestvovanje u nekoj borbi – naveo je Lukić.

Članovi Komisije za sport opštine Obrenovac uzeli su učešće na turniru, a podržali su i formiranje ovog kluba.

– Veoma smo zadovoljni, što je osnovan još jedan sportski klub u gradskoj opštini Obrenovac. Za kratak vremenski period ovaj klub uspeo je da napravi ozbiljnu organizaciju, a mogu slobodno da kažem da su danas uspeli da polože i prvi test organizovanjem humanitarnog turnira. Želim puno sreće i uspeha našem novom klubu i nadam se da će iz godine u godinu sve više napredovati, a Gradska opština Obrenovac trudiće se da im što više pomogne, kako bi rad bio što je moguće ozbiljniji i kako bi vremenom pristupili svim našim programima, te bili dodatno promovisani – rekao je Miloš Stanković predsednik Komisije za sport opštine Obrenovac.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
82 %
2.1kmh
0 %
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °
Уто
27 °