19.6 C
Belgrade

Akcija čišćenja divlje deponije na teritoriji mesne zajednice Skela

Savet za komunalni red opštine Obrenovac u saradnji sa nadležnim službama Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” sprovodi akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji mesne zajednice Skela.

– Nadam se da će građanima posle ove akcije biti jasno, da ne treba da prave ovakve deponije. Naime, postoje ”kabaste subote”, kada Javno komunalno preduzeće besplatno odnosi kabasto smeće. Takođe, istakao bih da je uklanjanje divljih deponija složen posao, koji zahteva velika ulaganja, odvajanje velikih finansijskih sredstava koja bi mogla biti upotrebljena za izgradnju nekih novih igrališta i sadžaja koji bi bili od koristi svim građanima – rekao je član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić.

Pored finansijskih sredstava koje je potrebno izdvojiti kako bi se divlja deponija uklonila, komunalni otpad odlagan na mesta koja nisu predviđena za to, za sobom nosi i višestruke posledice za životnu sredinu.

Stojić je i ovom prilikom, kao i pri sprovođenju svake slične akcije, zamolio građane da poštuju propise kojima se uređuje odlaganje komunalnog otpada.

Iz Saveta mesne zjadnice Skela ističu da postoji problem divljih deponija na ovom prostoru, ali da je ovoga puta problem veći, jer je deponija zatrpala i cevi koje su izgrađene sa ciljem da se izbegne plavljenje poljoprivrednih površina koje se nalaze u neposrednoj blizini.

GO Obrenovac

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °