11.4 C
Belgrade

Akcija „Misli o prirodi“ u Surčinu

Pod sloganom “Misli o prirodi” Gradska opština Surčin i Odeljenje za lokalno ekonomski razvoj je i ove godine, sa ciljem podizanja svesti građana o zaštiti životne sredine, ali i kao nagradu za odgovorno ponašanje, organizovalo akciju podele biorazgradivih torbi za kupovinu na prostoru surčinske pijace.

Načelnica Odeljenja za lokalno ekonomski razvoj Aleksandra Jelesijević Gligorić je istakla ovom prilikom da je neadekvatno upravljanje otpadom trenutno jedan od najvećih izazova kada je u pitanju zaštita životne sredine podsetivši da je kao jedan od vidova rešenja tog problema opština Surčin obezbedila za sugrađane posebne kante za odlaganje reciklažnog otpada i da je uloga građanstva od izuzetnog značaja kada je reč o primarnoj separaciji otpada u samim domaćinstvima.

Ona je takođe istakla da su divlje deponije najveći ekološki problem na području oppštine niz godina unazad i da GO Surčin ulaže značajna sredstva kako bi uklonila ta smetlišta. Samo protekle godine uklonjeno je 24 divlja smetlišta, ali da se zbog neodgovornih pojedinaca ona ponovo pojavlljuju poput deponije u Petrovčiću.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °