1.8 C
Belgrade

Akcija „Na konjskim leđima do zdravog razvoja“

Opština Voždovac i Sportski savez Voždovac u saradnji sa Konjičkim klubom „Aleksandar“ iz Pinosave pokreće besplatnu akciju „NA KONjSKIM LEĐIMA DO ZDRAVOG RAZVOJA“ namenjenu  deci sa smetnjama u razvoju, kao vid terapije i rehabilitacije.

Program u okviru kojeg se koristi interakcija sa konjima kao osnova za rad sa decom i osobama sa smetnjama u razvoju i bez njih, uključujući i decu i osobe sa fizičkim kongitivnim i emocionalnim teškoćama počinje od utorka, 9. maja i traje do 31. jula 2022. godine.

Svakog utorka i petka odvijaće se aktivnosti u koje su uključeni treneri Kluba „Alekandar“, defektolog i asistent.

Terapija uz pomoć konja se koristi za terapiju osoba sa neurološkim smetnjama ili bolestima kao što su cerebralna paraliza, nemogućnost hodanja ili problem sa održavanjem ravnoteže, kao i u tretmanu autizma, poremećaja u ponašanju ili psihijatrijskih oboljenja. Ovakva terapija poboljšava efekte metoda lečenja tradicionalne medicine, poboljšava emotivno stanje i kvalitet života osoba sa smetnjama u razvoju.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na telefon 063/401-414, Konjički klubu „Aleksandar“, Ulica 3. nova broj 87, u Pinosavi.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.9 ° C
6.8 °
3.7 °
100 %
1.5kmh
75 %
Суб
7 °
Нед
7 °
Пон
6 °
Уто
7 °
Сре
8 °