26.9 C
Belgrade

Akcija suzbijanja komaraca sutra u večernjim satima

JKP „Gradska čistoća”, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine sprovešće u petak, 23. jula, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi u periodu od 19.30 do 24 sata i obuhvatiće sledeće lokacije na teritoriji grada Beograda: nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenku, Put ka Staroj Borči, kanale u Milutina Borisavljevića, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Revu, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, groblje Mali Zbeg, Kotež 1, Kotež 2, Kotež 3, Borču pretok, Mali Zbeg, Ovču, Popovu baru 1, Popovu baru 2, Put za Ovču 1, Put za Ovču 2, Borču 1, Padinsku skelu, Blok braće Marić, Borču 2, Staru Borču, Borču 2, Borču gredu, Krnjaču i Partizanski blok.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Ukoliko se lokalni hidrometeorološki uslovi promene, odnosno vremenske prilike ne budu povoljne za sprovođenje hemijskog tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca, akcija se odlaže za naredni dan. Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Molimo građane da nam omoguće nesmetan rad, a pčelare takođe molimo da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća”.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...