2.5 C
Belgrade

Akcija suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavlja sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

U utorak, 27. jula, u terminu od 19. 00 do 24. 00 časa akcijama sa zemlje tretiraće se lokaliteti: Progar, Tarzan plaža, Bojčinska šuma, Grocka uz Dunav,  Brestovik, Novo Bežanijsko groblje, SC „Surčin“, od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Vinogradska, Bela stena, Ada Huja, Gročanska ada, obala Dunava ka Ritopeku, Altina, Plavi horizonti, Školsko dobro, Zemun polje, Nova Galenika, 13. Maj, Batajnica, Šangaj, Busije, Radiofar i Grocka.

Preparat koji se koristi za termalno i hladno zamagljivanje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 07. 00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °