16.6 C
Belgrade

Akcija uređenja izletišta ”Perilo”

U toku je akcija uređenja prostora izletišta ”Perilo” u mesnoj zajednici Zabrežje. Kako ističu iz Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Obrenovac, svake godine radi se na uređenju plaže i celokupnog prostora za odmaranje na ”Perilu”.

Direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić naveo je da sezona kupanja i uživanja na ”Perilu”, kao i na drugim izletištima u Obrenovcu, počinje sa prvim toplim danima, najčešće u junu.

– Ima dve godine, kako smo preuzeli brigu o ovom prostoru i od tada obavljamo pojedine radove na ovom terenu. Trenutno su aktuelni radovi na presipanju plaže. Takođe, biće obnovljen celokupni mobilijar, tako da će ukoro sve biti spremno za predstojeću sezonu, kada očekujemo kupače na ovom prostoru – rekao je Andrić.

Kako ističe Andrić, mobilijari postavljeni na ”Perilu” kao i na drugim izletištima u Obrenovcu, moraju se obnavljati na godišnjem nivou.

– Kao i u Zabranu, ali i drugim zaštićenim prirodnim dobrima i ovde, sve dostupne mobilijare moramo obnavljati bukvalno svake godine. Međutim, kako cena građevinskog materijala varira, što je očigledno ove odine, svake godine potrebno je izdvojiti značajnu količinu sredstava kako svi dostupni mobilijari bili obnovljeni– naveo je Andrić.

Andrić je ovom prilikom podsetio, da se u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ”Gradska čistoća” prati stanje rasprostranjenosti komaraca, a akcija zaprašivnja odraslih formi počeće u izletištu Zabran, dok će se sistemska akcija suzbijanja komaraca izvršiti u skladu sa rezultatima monitoringa koji je u toku.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °