26.9 C
Belgrade

Aleksandru Šapiću uručena nagrada „Najevropljanin“

Aleksandru Šapiću, predsedniku opštine Novi Beograd, uručena je nagrada „Najevropljanin“ za oblast politike u 2020. godini koju dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu.

-Želeo bih da se zahvalim svima koji su ove godine odlučili da ponesem ovo izuzetno važno priznanje sa 20 godina tradicije. Prethodnici koji su ga nosili pre mene su zaista ljudi koji svojim kredibilitetom i svime onim što su radili zaslužuju veliko poštovanje. Dok sam slušao govor o meni malo sam se čak i postideo, bilo mi je neprijatno koliko ste me ishvalili. Zaista vam hvala još jednom – rekao je Aleksandar Šapić na dodeli nagrade istakavši da mu je ovo priznanje jedna obaveza i odgovornost više za budući rad da, u najmanju ruku, ostane kakav je i do sad bio.

Ova prestižna nagrada uručena mu je za rezultate koje je ostvario baveći se lokalnom politikom kao predsednik opštine Novi Beograd, sada već u trećem mandatu. Takođe, razlog više zbog kog je ove godine poneo plaketu „Najevropljanina“ je i taj što je osnivač Humanitarne fondacije „Budi human“, koja je do danas izrasla u jednu od najkredibilnih humanitarnih organizacija za pomoć deci i odraslima, ne samo u regionu, nego i u svetu.

-U životu se trudim da u onome čime se bavim, u godinama koje su ispred mene, uvek pokušam da dam nešto novo i kvalitetnije nego što je bilo. Još jednom hvala svima i potrudiću se da ne razočaram poverenje koje mi je ukazano – izjavio je tom prilikom Šapić.

Nagrada „Najevropljanin“ dodeljuje se od 2000. godine istaknutim pojedincima u oblasti politike, ekonomije, kulture, privrede i drugim sferama društva, i to za uspešan i predan rad usmeren ka bržoj i svestranijoj integraciji naše zemlje u Evropu.

Beogradski Portal / Foto: Tanjug, Rade Prelić

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...