5.7 C
Belgrade

Antić i Nikodijević: Mladenovac deo najvećih infratsrukturnih projekata Republike Srbije

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije, Aleksandar Antić i predsednik gradske organizacije SPS Beograd, Nikola Nikodijević, ragovarali su danas sa građanima Mladenovca, u okviru predstavljanja liste za odbornike u skupštini Grada Beograda „Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda“.

Tom prilikom, naglasili su da u ovoj beogradskoj opštini mora da se vrati privredna aktivnost, ali da se to može omogućiti samo uz poboljšanje saobraćajne i komunalne infrastrukture, a za to je neophodna snažna podrška i Grada i Republike.

– Grad Beograd je u prethodnih sedam godina velike investicije predvideo upravo za opštinu Mladenovac, pre svega u infrastrukturne projekte, što je najneophodnije Mladenovčanima. Izgrađreno je i rehabilotovano preko 40 km ulica, završili smo pružni prelaz, imamo liniju BG voza od Mladenovca do Ovče, a izgradnjom drugog koloseka, ovu opštinu ćemo povezati sa ostatkom šinskog sistema, i tada će se do centra Beograda stizati za 25 minuta, istakao je Nikodijević.

Nikodijević je naglasio da je prioritet Grada Beograda u Mladenovcu ipak rešavanje problema vodosnabdevanja, naročito tokom letnjih meseci.

– Naš prioritet je izgradnja vodovodne mreže od Makiša do Mladenovca koja je u toku, čiji je završetak  planiran za 2024. godinu, a čime ćemo svim Mladenočanima omogućiti uredno snabdevanje pijaćom vodom. Grad Beograd je preuzeo na sebe i izgradnju sekundarne vodovodne mreže za 12 mladenovačkih sela, kao i 9 bunara, kako bi po izgradnji glavnog vodovoda za 2 godine, sva sela u istom trenutku mogla biti priključena na isti, zaključio je Nikodijević.

Potрredsednik SPS-a Aleksandar Antić istakao je da je Mladenovcu neophodna daleko bolja saobraćajna povezanost, s obzirom na to da oko 10.000 ljudi svakoga dana iz Mladenovca putuje u centar Beograda.

– Mladenovac će biti deo najvećih infratsrukturnih projekata Republike Srbije, budući da uskoro počinjemo sa izgradnjom koridora „Vožd Karadjordje“, a čiji će jedan krak upravo prolaziti i kroz Mladenovac. Nova, moderna saobraćajnica dužine 26 km, omogućiće Mladenovčanima bolju komunikaciju i sa centrom Beograda, ali i sa susednim gradovima, ali i da čitav ovaj kraj postane atraktivniji za nove investicije. Tokom 2023. godine očekujemo početak izgradnje ove saobraćajnice, koja će umnogome promeniti život u Mladenovcu, zaključio je Antić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
moderate rain
5.8 ° C
5.8 °
5.7 °
98 %
2.1kmh
75 %
Сре
6 °
Чет
8 °
Пет
12 °
Суб
12 °
Нед
15 °