2.9 C
Belgrade

Asfaltiran plato ispred crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Skeli

U porti crkve Svetog Vasilija Ostroškog u mesnoj zajednici Skela, u toku su radovi na asfaltiranju prilaznog puta i parkinga, kao i na ogradi oko porte. Danas je crkvu u Skeli obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučkovuić sa sardnicima.

Asfaltiranje prilaznog puta i parkinga olakšaće dolazak vernika, posebno tokom kišnog perioda.

– Ovo nam znači, jer dok nije bio urađen ovaj plato, prilikom ulaska u crkvu, unosilo se blato. Planiramo da i dalje nastavimo sa radovima na uređenju crkve – rekao je sveštenik Tihomir Panović i ovom prilikom zahvalio je Gradskoj opštini Obrenovac i predsedniku opštine Miroslavu Čučkoviću na donacijama.

Crkva Svetog Vasilija Ostroškog u Skeli jedna je od namlađih crkava na području opštine Obrenovac, a zahvaljujući pomoći donatora kontinuirano se radi na uređenju crkve.

– Broj ljudi koji pohodi ovom hramu pokazuje da treba uložiti još sredstava u uređenje prostora oko crkve, treba nastaviti sa izgradnjom pre svega doma koji bi bio u sklopu crkvene porte. Mi smo se trudili, dok smo asfaltirali sve nekategorisane puteve, da radove upotpunimo sa uređenjem centralnih delova naših sela – rekao je Čučković i dodao da su u toku građevinski radovi na izgradnji trotoara u Grabovcu, između osnovne škole i manastira, takođe i radovi na uređenju centarlnog dela mesne zajednice Stubline, gde se postavlja nedostajuća saobraćajna signalizacija.

Pored radova na uređenju crkve, u mesnoj zajednici Skela u toku su radovi i na asfaltiranju.

– Nastavlja se asfaltiranje ulice u Nešića kraju u dužini od 900 metara. Takođe, sportsku halu u ovoj mesnoj zajednici moći će da koriste i drugi, ne samo učenici – poručio je predsednik Saveta mesne zajednice Skela Života Mirčetić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °