14.8 C
Belgrade

Asfaltiranje nekategorisanih puteva u Maloj Moštanici

U toku su radovi na asfaltiranju nekategorisanih puteva u mesnoj zajednici Mala Moštanica. Pored radova u ovoj mesnoj zajednici u planu je asfaltiranje i ostalih nekategorisanih puteva širom opštine Obrenovac.

Radovan Manojlović, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je saopštio da se otpočelo sa realizacijom projekta ”Put do svake kuće” za 2022. godinu.

– Pored mašinskog presvlačenja nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Obrenovac, dobili smo izvođače za presvlačenje nekategorisanih puteva sa struganim asfaltom. Pored toga mašine će cele godine raditi na presvlačenju i pripremu ulica tucanikom, kao i sečenje obala i uređenje kanala. Paralelno ćemo raditi na sređivanju ulica u seoskim područjima i samom gradu, tako da će mašine na teritoriji opštine Obrenovac raditi neprekidno celu 2022. godinu – poručio je Manojlović.

Goran Ćirić iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca je rekao da su od danas otvoreni radovi na nekategorisanim putevima u opštini Obrenovac.

– Planom je definisano presvlačenje nekategorisanih puteva po svim mesnim zajednicama u ukupnoj dužini od 55 kilometara. Izvođenje radova se vrši sa više ekipa, trenutno smo u Maloj Moštanici, a druga ekipa se nalazi u naselju ”Staro igralište”. Takođe, još dve ekipe će krenuti sa pripremom postojeće podloge i krenućemo od suprotnog kraja opštine – rekao je Ćirić.

Ivan Lazarević, predsednik mesne zajednice Mala Moštanica je izjavio da su današnji radovi prva etapa asfaltiranja u ovoj mesnoj zajednici.

– Danas smo krenuli sa prvom etapom, sami radovi će se odvijati u naredna četiri meseca. Prva etapa je asfaltiranje ulica koje imaju spremnu podlogu, paralelno sa tim radovima odvijaće se i presipanje puteva koji sada nisu ušli u plan asfaltiranja – naveo je Lazarević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °