4.6 C
Belgrade

Asfaltiranje u Rašića kraju

U sklopu projekta “Asfalt do svake kuće”, asfaltira se i deonica u Rašića kraju u Grabovcu. Gotovo dva kilometra puta omogućiće meštanima koji žive u ovom kraju, da lakše i brže stignu do pet kilometara udaljenog centra sela. Pored puta urađeni su i kanali, kao i cevni propusti kako bi meštani mogli da uđu u svoja domaćinstva i njive.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je na početku izrazio zadovoljstvo zbog radova na asfaltiranju ove putne deonice.

– S obzirom da su ove kuće najudaljenije od glavnog puta i sa ovih kilometar i 700 metara mi u suštini dolazimo do svetle budućnosti za ova domaćinstva. Nastavljamo sa ovim aktivnostima i u drugoj familiji Rašića u Grabovcu, nakon toga se selimo u Donji kraj i nastavljamo radove u Šljivicama – rekao je Čučković i dodao da će se radovi na putnoj infrastrukturi nastaviti do novembra.

– Završavamo i vodovod do svake kuće, a kroz projekat ”Čista Srbija” kanalizaciju će dobiti svi i uz ”Treću magistralu” to je temelj naše opštine i sada treba samo da radimo nadogradnju potreba našeg stanovništva – poručio je Čučković.

On je izjavio da će cevni propusti i kanali obezbediti postojanost novom putu.

Čučković je saopštio da će se put koji predstavlja vezu između Šabačkog puta i Donjeg kraja u Grabovcu asfaltirati sledeće nedelje.

Aleksandar Ljubojević, predsednik Saveta mesne zajednice Grabovac je rekao da se ovim aktivnostima rešavaju decenijski problemi meštana i dodao da je u planu postavljanje 12 kilometara asfalta u ovoj mesnoj zajednici.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
4.7 ° C
4.8 °
3 °
77 %
5.7kmh
40 %
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
5 °
Пет
5 °
Суб
9 °