26.4 C
Belgrade

Autobusi „Higer” održavaju se redovno u ovlašćenim servisima

Povodom informacija koje su se pojavile u jednom od medija, a odnose se na održavanje kineskih autobusa, GSP „Beograd” podseća da je ovo gradsko preduzeće tokom 2019. godine nabavilo 174 autobusa kineskog proizvođača „Higer”, sa garancijom od pet godina ili 400.000 kilometara.

U saopštenju GSP „Beograd” se navodi da je, kao i kod bilo kog novog vozila koje se kupi, da bi se ispunili garantni uslovi neophodno da se vozila održavaju, odnosno servisiraju u ovlašćenim  servisima.

Takođe, uz redovno servisiranje postoje potrošni delovi koji ne podležu garanciji od pet godina i moraju se menjati u ovlašćenim  servisima, kako bi se zadovoljili garantni uslovi na celo vozilo. Iz svega ovoga proizilazi da GSP „Beograd” mora imati Ugovor o servisiranju i održavanju vozila u garantnom roku.

Tačno je da u ovim ugovorima postoje planirane i zamene rezervnih delova na agregatima koji podležu garantnim uslovima, ali takve stavke su opcione, odnosno moguće usluge i aktiviraće se isključivo kada proizvođač otkaže garanciju na te delove.  Kao i kod bilo kog vozila, proizvođač može da otkaže garanciju na pojedine delove ili agregate na vozilu, isključivo usled neadekvatne upotrebe od strane korisnika. U takvim slučajevima moraju se kupiti originalni delovi kod ovlašćenog servisera, kako bi se nastavila garancija, saopštavaju iz GSP „Beograd”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °