2.5 C
Belgrade

Beograd i Sankt Peterburg odali počast borcima Crvene armije

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović, zajedno sa delegacijom Sankt Peterburga koja boravi u našem glavnom gradu, odala je počast borcima Crvene armije i položila venac i cveće na spomenik „Večna vatra” i Spomenik crvenoarmejcu u kompleksu Groblja oslobodilaca Beograda 1944. Vence su položili i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Srbiji.

Vesna Vidović je rekla da je sloboda jednog naroda i države veoma važna, te da ne smemo zaboraviti sopstvenu istoriju.

– Ponosni smo na sve one koji su učestvovali u oslobođenju našeg grada i zato nove generacije učimo o svemu onome što se dogodilo u Drugom svetskom ratu, kao i svim žrtvama i zločinima – naglasila je ona.

Ona je ukazala na značaj posete delegacije Grada Sankt Peterburga, sa kojim Grad Beograd ima potpisan Sporazum o saradnji, podsećajući da se dva grada međusobno promovišu. Potpisanim dokumentom, koji je na sednici Skupštine Grada Beograda usvojen oktobra 2021. godine, precizirana je saradnja u oblastima ekonomije, zdravstva, stanovanja, komunalne infrastrukture, kulturne baštine, prosvete, omladine i turizma.

Prema planu posete delegacije, u večernjim satima održaće se koncert sanktpeterburškog Pozorišta pesme i igre „Moroška”, koji će se održati u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °