6.8 C
Belgrade

Beograd pokreće sajt „Otvoreni Beograd” (Open Belgrade) za sva izbegla lica

Beograd pokreće sajt „Otvoreni Beograd” za sve koji su izbegli iz Ukrajine i tog dela Evrope. Sajt će biti na engleskom, ruskom i ukrajinskom jeziku. Pored sajta u roku od dve nedelje pokrećemo aplikaciju za smart telefone, a u Domu omladine biće otvoren i šalter na kome će raditi ljudi koji govor engleski, ruski i ukrajinski, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Svi koji dolaze u Srbiju kako iz Ukrajine, tako i iz Rusije i drugih zemalja tog dela Evrope moći će preko sajta „Otvoreni Beograd” da dobiju sve informacije kako da reše status, kako da se prijave, kako da otvore firmu, račun u banci, kako da decu upišu u školu ili vrtić ili reše sve druge probleme sa kojima se suočavaju. Svi koji se jave moći će da dobiju besplatnu pravnu pomoć ukoliko im je potrebna – izjavio je zamenik gradonačelnika.

Beograd je otvoren grad za sve ljude koji se nađu u nevolji. Kod nas su svi dobrodošli bez obzira da li su Ukrajinci, Rusi ili pripadnici nekog drugog naroda, dodao je Vesić nakon sastanka sa predstavicima Komesarijata za izbeglice, Ministarstva prosvete, Privredne komore Srbije, UNICEF, Beogradskog centra za ljudska prava.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °