2.5 C
Belgrade

Beograd sufinansira promociju preduzetništva i zapošljavanja

Gradski odbornici su na današnjoj sednici usvojili Odluku o sufinansiranju programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda.

Gradski menadžer Miroslav Čučković je podsetio na važnost investicija i investiranja jer su, kako je rekao, to jedni od najvećih izvora budžetskih prihoda.

– Investicije obezbeđuju prihode, a najbolje primere mladih preduzetnika imamo u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari. To su kompanije koje nemaju veliki broj zaposlenih, ali su najbrže rastuća grana privrede. Postoji veliki broj primera da su kompanije koje su koristile ovaj vid promocije postale veoma uspešne. Ljudi vredno rade i to je jedan od razloga zbog kojih u Beogradu možemo da uradimo veliki broj stvari – rekao je Čučković.

Odbornici su usvojili Odluku o izmenama Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti. Takođe, usvojena je Odluka o izmenama Odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz budžeta Grada Beograda, kao i Odluku o izmenama Odluke  o načinu, uslovima i kriterijumima za dodelu bespovratnih sredstava za podršku razvoja preduzetništva.

Sekretar za privredu Nikola Kožović je rekao da je suština svih ovih izmena pojednostavljenje realizacije javnog konkursa uz neophodnost precizno definisanih uslova koji će biti propisani i detaljno opisani u javnom konkursu.

– Sekretarijat za privredu više godina uspešno sprovodi programe iz pomenutih odluka i tako će sigurno biti nastavljeno – rekao je Kožović.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o promeni Osnivačkog akta Javnog preduzeća za obavljanje delatnosti od opšteg interesa za Grad Beograd „Sava centar”. Takođe, usvojena je Izmena i dopuna Programa efikasnosti Grada Beograda za period od 2021. do 2023. godine, kao i Odluka o obezbeđivanju rada mrtvozorske službe na teritoriji grada Beograda. Odbornici su usvojili i Kadovski plan za 2023. godinu Gradske uprave Grada Beograda, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki Službe za internu reviziju Grada Beograda, Kancelarije za mlade i Službe glavnog urbaniste Grada Beorgada. Gradski odbornici su usvojili Kadrovski plan Gradskog pravobranilaštva za 2023. godinu, kao i Kadrovski plan Ombudsmana Grada Beograda za 2023. godinu, te konačno Odluku o razrešenju i imenovanju predsednika, članova i zamenika sekretara Gradske izborne komisije u stalnom sastavu.   

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °