23.5 C
Belgrade

Beogradski maraton predstavljen na Sajmu turizma

Na 43. Beogradskom sajmu turizma predstavljen je Beogradski maraton kao značajan turistički projekat, saopšteno je iz Beogradskog maratona.

– Posebno nam je zadovoljstvo da sa ovog mesta možemo da najavimo da će jubilarni 35. Beogradski maraton biti održan za 50 dana, odnosno 15. maja, na Međunarodni dan porodice i da će posle dve turbulentne godine ponovo biti događaj koji će privući veliki broj učesnika i turista, ali koji će ostvariti i mnoge druge dobre rezultate u značajnim privrednim i društvenim oblastima kao što je to bilo i u predhodnim decenijama. Na Beogradski maraton su do sada dolazili učesnici iz preko 100 zemalja sveta, što je pokazatelj otvorenosti i kvaliteta ovog događaja od posebnog značaja za grad Beograd – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Direktor Turistička organizacije Beograda Miodrag Popović je izrazio zadovoljstvo jer je na  43. Sajmu turizma, prva prezentacija, na štandu Turističke organizacije Beograda, bude posvećena baš Beogradskom maratonu.

– Beogradski maraton, već godinama, sem na sportskom polju, ostvaruje i izvanredne rezultate na kvalitenoj promociji Beograda kao turističke destinacije, ali, takođe, ostvaruje i odlične rezultate kada je u pitanju ukupna turistička potrošnja u Beogradu i Srbiji. Ove godine, Beogradski maraton i Univerzitet Singidunum otišli su i korak dalje i učinili dodatni doprinos razvoju turističke privrede kroz poseban projekat koji su realizovali u prethodnom periodu. Zajednički su napravili Studiju o proceni ekonomskog uticaja Beogradskog maratona za koju verujemo da će biti stimulativna za sve one koji se ozbiljno bave turizmom u Beogradu i Srbiji – zaključio je Popović.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.1 ° C
24.1 °
18.8 °
56 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °