12.6 C
Belgrade

Bespilotne letelice za učenike 5. i 6. razreda iz vračarskih osnovnih škola

U Osnovnoj školi ,,Milena Pavlović Barili“ na Paliluli juče je, u okviru nastavka saradnje između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Rotari klubova u Srbiji, na osnovu potpisanog Memoranduma ,,Za lepšu školu“, organizovana podela bespilotnih letelica – dronova za sve osnovne škole sa teritorije Beograda, a sa ciljem učenja programskih jezika „Skreč“ i „Pajton“, koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda.

Događaju su, pored direktora svih šest osnovnih škola sa Vračara, prisustvovali i članovi Veća Gradske opštine Vračar, Dragi Lukić i Darko Milenković, kao i Srđan Pavličić, savetnik u  Odeljenju za društvene delatnosti i projekte Gradske opštine Vračar.

Nakon završene dodele, usledila je i edukacija za nastavnike informatike i osnova tehnike,  kako bi stečena znanja nastavnici što bolje preneli svojim đacima.

Ovim projektom, ukupno je nabavljeno 670 dronova za osnovne škole širom Srbije.

Projekat su finansijski pomogli Rotari fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske  i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica, a glavni inostrani partner je Rotari klub Kočani iz Severne Makedonije.  

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...