4.4 C
Belgrade

Besplatna auto sedišta za decu staru godinu dana

Gradska opština Vračar i ove godine daruje najmlađe uručivanjem bezbednosnih auto sedišta. Na svečanosti održanoj u ponedeljak, 28. marta, predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković uručio je sedišta za 100 mališana kao poklon za njihov prvi rođendan.

„Gradska opština Vračar posvećena je povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Sedišta su univerzalnog tipa, što znači da mogu da ih koriste deca od najranijeg uzrasta, do 12 godina starosti, odnosno 36 kilograma težine. Naš cilj je da nijedno dete ne strada u saobraćajnim nezgodama i zato su prevencija i edukacija važne aktivnosti na kojima radimo zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, te stoga roditeljima uz auto sedište uručujemo i brošuru i video uputstvo ‘Priručnik za roditelje – zaštitite dete u vozilu’. Želim da čestitam roditeljima koji su danas preuzeli sedišta koja će moći da koriste narednih nekoliko godina” istakao je Nedeljković.

Prisutnima se tokom svečanosti obratio i predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja GO Vračar Branko Stamatović, koji je govorio o problemima bezbednosti dece u saobraćaju i značaju pravilnog korišćenja auto sedišta. Svečanosti je prisustvovao i šef Kabineta predsednika gradske opštine Vračar Nikola Jelenković.

Bezbednost dece u saobraćaju jedan je od prioriteta Gradske opštine Vračar. U okviru svečanosti organizovana je i obuka za roditelje o pravilnoj upotrebi, montiranju i značaju bezbednosnih sedišta i tom prilikom je instruktorka za dečja auto sedišta Ivana Mihajlović upoznala roditelje o važnosti korišćenja i pravilnoj upotrebi auto sedišta.

Vračarskim mališanima obezbeđena su auto sedišta marke „Nania“ za decu težine od 9 do 36 kilograma. Sedišta su izrađena od odgovarajućih materijala, uz praćenje strogih standarda kvaliteta i bezbednosti.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °