13.9 C
Belgrade

Besplatna škola sporta

Besplatna škola sporta realizuje se u saradnji Sekretarijata za sport i omladinu, Grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta, kao i zahvaljujući logističkoj podršci gradske opštine Grocka, Sportskom savezu opštine Grocka i stručnoj podršci studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i profesora.

Pored učenja sportskih veština, razvoja motoričkih sposobnosti, razvoja zdravlja, zadovoljenja potreba za igrom i kretanjem, akcenat je i na učenju dece osnovnim sociološkim veštinama, odnosno razumevanje odnosa između učitelja sporta i učenika, između samih učenika, kao i odnosa prema uspehu i neuspehu.

Besplatna škola sporta realizovana je u OŠ „Nikola Tesla“ u Vinča, OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj i OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu koje su za sportsku disciplinu izabrale atletiku.  Treninzi su namenjeni đacima od prvog do četvrtog razreda, a biće dostupni sve do kraja  školske godine.

Pored besplatnog odabira discipline obezbeđena je sva sportska oprema i rekviziti za naše namlađe sportiste.
Ispred opštine Grocka sportsku opremu uručio je član Veća, Aleksandar Rajković zajedno sa sekretarom Sportskog saveza opštine Grocka, Živka Komlenac Đorđević.

Galeriju fotografija pogledajte OVDE.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °