-0.4 C
Belgrade

Besplatne bebi parking karte za roditelje dece do godinu dana starosti

Javno komunalno preduzeće ”Prking servis” Obrenovac sredinom 2020. godine priključio se akciji koja se sprovodi u mnogim gradovima u Srbiji. Naime, ova kacija podrazumeva pravo roditelja dece do godinu dana starosti, na besplatno parkiranje u zoniranim delovima grada, uz korišćenje besplatnih parking kartica.

Iz Javnog komunalnog preduzeća ”Prking servis” Obrenovac poručuju da je roditeljima dece do godinu dana starosti, obezbeđen besplatni parking do 30 sati mesečno.

– Da bi ostvarili ovo pravo, roditelji su u obavezi da popune zahtev za dobijanje besplatne karte, prilože ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i izvod iz matične knjige rođenih za dete – poručio je direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Prking servis” Obrenovac Igor Vujičić i dodao da se zahtevi za besplatne karte mogu priložiti u korisničkom servisu preduzeća, na adresi Aleksandra Ace Simovića broj 2.

Jedna bebi karta važi 60 minuta i jedinstvena je za sve zone.

– Jako je bitno naglasiti, da je parkiranje vremenski ograničeno, shodno tome, korisnik treba na karti da obeleži datum, sat i minut kada se prakirao u određenoj zoni i da tako obeleženu parking kartu ostavi vidljivu – naveo je Vujičić.

Kako ističe, cilj ove akcije jeste, da se roditeljima male dece olakša parkiranje u situacijama kada odlaze kod pedijatra tokom prve godine.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
-0.4 ° C
0.8 °
-3.3 °
81 %
2.1kmh
0 %
Чет
-0 °
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °

Servisne vesti