3.1 C
Belgrade

Besplatne zimske radionice za mlade Obrenovčane

Kancelarija za mlade opštine Obrenovac tokom zimskog raspusta organizuje besplatne radionice za decu i mlade iz Obrenovca uzrasta od 7 do 30 godina. Cilj programa je da se deci obezbedi zanimljivo provođenje slobodnog vremena. Biće održano 7 različitih radionica, a jedan polaznik može pohađati više radionica, u skladu sa svojim interesovanjima. Kako navode u Kancelariji za mlade, radionice su prilika da polaznici steknu nove veštiine i znanja iz različitih oblasti.

Direktor Kancelarije za mlade opštine Obrenovac Uroš Mirićić ističe, da je program radionica dobro osmišljen

– Kreativne radionice i dobar program je ono što mladi traže od nas, a mi želimo da oni tokom zimskog raspusta na kvalitetan način provode svoje vreme. Ove godine, tokom zime, održavaće se radionice gitare, plesa, crtanja, kreativna radionica, radionica obrade fotografija, radionica veza i radionica mozaika – naveo je Mirićić.

Iz Kancelarije za mlade naglašavaju, da su zadovoljni interesovanjem mladih sugrađana za zimske radionice.

– Preko 150 učesnika u narednih mesec dana proći će kroz naše radionice. To je ono što nas raduje, jer je naš plan da u 2022. godini neprekidno budemo uz mlade, da osluškujemo njihove potrebe, organizujemo programe koji su traženi, ali i da ponudimo neke programe koje do sada nismo imali – poručio je Mirićić.

Jedna od radionica koja se već godinama unazad, tokom školskih raspusta organizuje i za koju uvek vlada jednako veliko interesovanje mladih Obrenovčana je radionica gitare, koju vodi Zoran Zečević.

– Gitara je instrument koji se uči ceo život. Sve one osnovne stvari mogu se naučiti, a oni koji su uspešniji i uporniji, naučiće i više od toga. Učimo držanje ruku na gitari, štimovanje, koncept razmišljanja u domenu gitaristike, što je mnogo važno – naglasio je Zečević.

Škola gitare svake godine iznenadi i koncertom polaznika, međutim ovogodišnji koncert zavisiće isključivo od epidemiološke situacije.

Deca i mladi iz Obrenovca imaće priliku da pohađaju i radionicu plesa, gde će naučiti osnove salse, baćate i srodnih plesova.

Instruktor na radionici plesa Jovan Milosavljević naveo je, da su plesovi izuzetno dobra prilika za druženje, zabavu, ali i rekreaciju.

– Mladi će na ovim časovima dobiti priliku da usvoje osnovne informacije o figurama, koracima i da nauče da plešu – rekao je Milosavljević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °