16.8 C
Belgrade

Besplatni dvodnevni izleti za penzionere iz Obrenovca

Gradska opština Obrenovac redovno, svake godine, organizuje besplatne izlete za penzionere sa teritorije opštine Obrenovac. Naime, cilj programa je da se unaprede uslovi svakodnevnog života penzionera, ali i da se podstakne društveni aktivizam starijih sugrađana. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je grupu penzionera, koja je otputovala na dvodnevni izlet u Vrnjačku Banju.

Ove godine, drugu nedelju zaredom penzioneri iz Obrenovca odlaze na besplatne izlete u Vrnjačku Banju.

– Tokom cele godine organizujemo izlete u Vrnjačku Banju, jer je banja jednako lepa tokom svih godišnjih doba. Takođe, ovamo su organizovani i lekarski pregledi koji su penzionerima jako značajni – naveo je Čučković i pozvao sve penzionere, građane Obrenovca, zainteresovane za besplatne izlete, da podnesu prijave i sačekaju svoj termin.

On je podsetio, da je od dokumentacije potrebno dostaviti penzioni ček kojim se dokazuje status penzionera i fotokopiju lične karte, kojom penzioneri dokazuju da su građani opštine Obrenovac.

– Takođe, domaćice koje nemaju ostvarenu penziju, mogu podneti prijave i otići na izlet. Naš cilj je, da što veći broj ljudi prođe ovakvu vrstu rehabilitacije – poručio je Čučković.

Čučković je ovom prilikom najavio i besplatne dvodnevne izlete za učenike osmog razreda osnovne škole.

– Sa rukovodstvom Vrnjačke Banje, dogovorili smo identične besplatne dvodnevne ekskurzije za osmake iz svih škola sa teritorije opštine Obrenovac. Oni su sada zaslužili da se lepo provedu i spreme za prijemne ispite za srednje škole – rekao je Čučković.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °