19.2 C
Belgrade

Besplatni izleti za penzionere sa Savskog venca

Prva grupa seniora sa Savskog venca jutros je otišla na besplatan jednodnevni izlet na  Frušku goru. Najstarije sugrađane na put je ispratio predsednik Opštine Miloš Vidović, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što se veliki broj penzionera prijavio za obilazak Fruškogorskih manastira i  rute Sremski Karlovci.

– Danas smo ispratili prvu grupu seniora, dok će istu destinaciju u još nekoliko termina, imati prilike da posete svi naši najstariji sugrađani koji su se prijavili za besplatan izlet. Opština Savski venac već šest godina redovno organizuje besplatne izlete za penzionere sa ciljem da njihovo slobodno vreme ispuni kvalitetnim i zanimljivim sadržajem.  Nastavićemo kao Opština, da brinemo o potrebama penzionera kao i do sada i pripremamo im brojne besplatne sadržaje – poručio je predsednik Vidović nakon što je poželeo srećan put i lepo druženje sugrađanima.

Tokom izleta penzioneri će imati priliku da uživaju u lepotama prirode na obroncima Fruške gore, koju nazivaju i Srpska Sveta Gora zbog toga što na njenoj teritoriji ima više od 30 manastira, od kojih je 16 aktivno. Predviđena je poseta manastirima Grgeteg, Staro i Novo Hopovo, a zatim i poseta fruškogorskom živopisnom mestu Sremski Karlovci gde se obilaze kulturno-istorijske znamenitosti poput čuvene Karlovačke gimnazije, Patrijaršijskog  dvora i Bogoslovije.

Tokom izleta sa seniorima je i lekarska ekipa u pratnji.

beogradski.rs / GO Savski Venac

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °