18.4 C
Belgrade

Besplatni udžbenici za đake prvog i drugog razred u javnim školama na teritoriji grada Beograda

Sve đake koji će od 1. septembra pohađati prvi i drugi razred u javnim školama na teritoriji grada Beograda sačekaće od 20. juna u njihovim školama osnovni paket udžbenika koje je kupio Grad Beograd – rekao je Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B. On je rekao da je kao predstavnik Grada Beograda o tome danas obavestio roditelje pismom.

– Grad Beograd je za školsku 2022/23. godinu obezbedio besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda javnih osnovnih škola na teritoriji našeg grada. Grad Beograd je 31. maja potpisao ugovor o javnoj nabavci za kupovinu osnovnog paketa udžbenika koji čine predmeti: matematika, srpski jezik/maternji jezik, svet oko nas i strani jezik kao obavezan predmet. Odluku o izboru udžbenika donele su škole – rekao je Vesić.

On je podsetio da u Beogradu prvi i drugi razred u javnim školama pohađa oko 34.000 dece.

Prema njegovim rečima, Beograd je na ovaj način pomogao 34.000 porodica čija deca pohađaju prvi i drugi razred jer neće morati da kupuju udžbenike čija je vrednost oko 50 evra po kompletu, zavisno od izdavača.

– Nastavljamo da ulažemo u decu Beograda. Prošle godine kupili smo 67.000 tableta, besplatne digitalne udžbenike i obezbedili besplatan internet za decu koja pohađaju od 3. do 6. razreda osnovne škole. Kupili smo štampane udžbenike za učenike prvog i drugog razreda. Nikada Beograd nije ulagao toliko u obrazovanje i srećan sam zbog toga – rekao je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
18.8 ° C
19.8 °
16.4 °
92 %
3.6kmh
0 %
Суб
19 °
Нед
30 °
Пон
34 °
Уто
37 °
Сре
39 °