-2.2 C
Belgrade

Bezbednost dece u saobraćaju na prvom mestu

Gradska opština Surčin u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije realizovala je akciju podele štampanih izdanja “Pažljivkovih pravila u saobraćaju” i fluorocentnih prsluka radi veće bezbednosti dece u saobraćaju. Akcija je prvenstveno usmerena ka predškolcima i učenicima prvog razreda svih osnovnih škola, a jedna od škola sa najviše učenika je Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Surčinu. Podršku akciji već petnaest godina daje Parking servis Grada Beograda.

U nastavku akcije svaka učiteljica će imati zadatak da u toku redovne nastave sa decom obrađuje teme koje se odnose na sve aspekte njihove bezbednosti u saobraćaju. Kako navodi Dragojle Sekulić direktor OŠ “Vuk Karadžić” glavni saobaćaj se ne odvija odmah pored škole, ali su, naravno, na ogradi postavljene table, upozorenja, saobraćajni znaci, a sve u cilju da u okviru škole i školskog dvorišta bezbednost dece bude maksimalna. Zahvaljujući roditeljima koji imaju razumevanja da ne ulaze automobilima u školsko dvorište, to je na dobrom putu, istakao je direktor.

Za razliku od OŠ “Vuk Karadžić”, škole u Dobanovcima, Jakovu, Boljevcima i Bečmenu su na mnogo prometnijim pozicijama pa je posebna pažnja saobraćajaca usmerena na njih. Prema rečima Sanje Karadžić, načelnice Odeljenja za društvene delatnosti GO Surčin, opština posvećuje puno pažnje unapređenju bezbednosti saobraćaja, pišu se godišnji programi koji se sprovode tokom godine, a tu je i saradnja sa Sekretarijatom za saobraćaj. Programi se razlikuju i jedan od najbitnijih segmenata programa je podela autosedišta svim bebama rođenim na teritoriji opštine Surčin, istakla je Sanja Karadžić.

Na području opštine Surčin postoji šest škola, od toga su dve u gradu i u njima se školuje 1.700 učenika od čega je 200 prvaka.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti