19.6 C
Belgrade

Biblioteka ”Vlada Aksentijević” obezbedila besplatnu članarinu za sve predškolce

Biblioteka ”Vlada Aksentijević” i ove godine obezbedila je besplatne članske karte za sve predškolce sa teritorije opštine Obrenovac.

Direktor biblioteke ”Vlada Aksentijević” Vukašin Ljuština naglasio je, da je besplatna članarina za najmlađe sugrađane upravo način da u najranijim danima steknu naviku i potrebu za knjigom.

– Naš cilj je da najmlađe naučimo da je biblioteka lepa ustanova, da se tu nalaze knjige, a i da je to prostor gde bi deca mogla da se zabave. Primetili smo da deca vole da čitaju i dolaze sa roditeljima. Međutim, ovo je način da i onu decu koja ne posećuju našu biblioteku, pozovemo da dođu i vide kako izgleda biblioteka, pozajme neku knjigu i steknu naviku za čitanjem – rekao je Ljuština.

Jedan deo programa u biblioteci prilagođen je deci, te se često organizuju predstave za decu, lutkarske predstave, kao i različite radionice.

Takođe, ovom prilikom Ljuština je naglasio dobru saradnju sa Predškolskom ustanovom ”Perka Vićentijević”, kao i svim predškolskim ustanovama na teritoriji gradske opštine Obrenovac.

– Pored toga što deca dolaze na dečije predstave i posećuju biblioteku sa roditeljima, vrtići kako privatni, tako i državni organizuju grupne dolaske, kada deca posete biblioteku i kada im pokažemo kako izgleda objekat, čitaonica i pošaljemo im poruku da je biblioteka jednako zabavna kao i igralište na koje odlaze – naveo je Ljuština.

beogradski.rs / GO Obrenovac

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °