14.8 C
Belgrade

Braunović govorio na skupu liste Ivica Dačić – premijer Srbije u Bajinoj Bašti

Igor Braunović, predesnik Udruženja „Naša Drina“ i kandidat za narodnog poslanika, govorio je danas u Bajinoj Bašti.

Prisutnima je najpre poželeo dobrodošlicu na njihovu Drinu i rekao da kad god se približe i stignu do ove njihove predivne reke uvek se posebno osećaju i to u njima budi posebne emocije.

Zahvalio se zatim gospodinu Dačiću i gospodinu Markoviću, koji će čitav dan uz njihovu Drinu pratiti jedinu ideju, koji oni iz iz „Naše Drine“ imaju, a to je njihova Drina. Podsetio je da je više puta govorio o tome šta za njih i za čitav srpski narod znači Drina. Ona je kičma srpskog naroda. Ona nije samo reka koja spaja jedan isti narod. Ona je kičma i stub srpskoga naroda i srpske nacije.

Predsednik Udruženja „Naša Drina“ naveo je da je razlog zbog kojeg oni svesrdno podržavaju ovu koaliciju, zbog čega se nalaze na njihovoj listi i zbog čega će svi njihovi članovi i simpatizeri 3. aprila glasati i zaokružiti broj 2, velika zahvalnist za ono sto su Socijalistička partija Srbije i njen tadašnji predsednik Slobodan Milošević učinili za ovaj narod i za ovu zemlju. On je stvorio srpsku državu s one strane Drine i to mu nikada neće zaboraviti i večno će nositi spomen na njega.

Koalicija okupljena oko SPS-a, kojoj na neki način i oni pripadaju, učiniće sve da to tako i ostane. Nikada neće dozvoliti da se otcepi Kosovo i Metohija i nikada neće dozvoliti da se otcepi Republika Srpska od matice Srbije.

Istakao je da se nedaleko odatle, na drugoj obali Drine, nalazi jedna varoš koja je nanela veliku ljagu srpskom obrazu. Ona se zove Srebrenica. U tome su učestvovali oni koje su oni smatrali svojim prijateljima, oni isti koji ih i danas nagovaraju da svojoj braći i prijateljima u Rusiji okrenu leđa. Nažalost, oni isti sa kojima su u velikim rativima tokom istorije gubili po polovinu muške populacije i tako su im se lepo zahvalili. Tako što su jednog velikog čoveka, jednog velikog vojskovođu, jednog velikog komandanta savršene vojne karijere koji je službovao od Skoplja, preko Hrvatske do Bosne i Hercegovine, poslednje godine toga rata načinile ratnog zločinca. U tome su učestvovali ti njihovi veliki prijatelji koji im se i danas tako predstavljaju i koji hoće da ih okrenu protiv njihove braće koja čuvaju suverenitet njihove države.

Istakao je da je siguran da su toliko, što bi rekao Ivica Dačić, mali, ali ne i glupi i da neće više nasesti na njihove nagovore da će bilo šta učiniti za Srbiju dobro.

Igor Braunović je na kraju obraćanja istakao da je Srebrenica najbolji pokazatelj kako su im strane službe priredile da čitavog života njihove generacije i njihova deca neće moći da se operu od sramote za koju nisa krivi.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °