23.5 C
Belgrade

Braunović govorio na skupu u Ruskom domu u znak podrške Ruskoj Federaciji

Igor Braunović, predsednik Udruženja „Naša Drina“ i kandidat za narodnog poslanika govorio je u Ruskom centru za nauku i kulturu na skupu Udruženja „Naša Drina“ i Istočne alternative u znak podrške Ruskoj Federaciji.

Na početku obraćanja predsednik „Naše Drine“ je rekao da se nisu okupili politički, jer se oni, pravi Srbi, poznaju i dobro razumeju. Da ne gledaju ko je na kojoj listi i ko kome pripada, a dokaz za to je njegov komandant Božidar Delić koji je prisustvovao događaju.

Rekao je da je jedno od najvećih priznanja koje je dobio u životu upravo priznanje Spomenica 549. motorizovana brigada „Car Dušan Silni“, herojske motorizovane brigade iz Prizrena, čiji je pripadnik bio.

Kandidat za narodnog poslanika se posebno zahvalio i Draganu Todoroviću, velikom Srbinu i velikom patrioti koji je organizovao ovaj skup. Podvukao je da je danas teže biti Srbin u Beogradu nego u Srebrenici.

– Da imamo srpski dom možda ne bi smo ovde ni bili. Mi u Beogradu nemamo srpski dom. Danas su u Beogradu isprljane fasade tuđim jajima. Mi u Beogradu ne smemo da kažemo ko smo i šta smo. – rekao je Braunović.

Obraćajući se braći Rusima, predsednik „Naše Drine“ je rekao da oni drugi dom danas u Beogradu nemaju.

– Došli smo ovde da jasno kažemo šta mislimo i koji su nam stavovi. Ja sam vojnik i znam da kad neko gađa vojni cilj, a vi mu granatu oborite iznad civilnog cilja, da ne može on biti ratni zlocinac. Žele da nas ubede da se okrenemo protiv onih u koje jedino možemo da se uzdamo i koji su garant očuvanja srpskih nacionalnih interesa. Ne smeju, takođe, javno da kažu da Republika Srpska treba da bude Srbija. Srbi su, nažalost, danas u Srbiji manjina. – istakao je Braunović.

U svom govoru je istakao da je posebno ponosan što je po spisku koji je izašao pre mesec dana jedini Srbin iz centralne Srbije koji se nalazi na poternici takozvane kosovske države, zbog toga što je učestvovao i organizovao barikade u septembru mesecu. Priznao je da mu je to velika čast i da je to ništa naspram onog što će raditi u budućnosti.

Obećao je da će kada uđe u srpsku skupštinu biti predstavnik svih Srba i Rusa i svih onih koji vole Srbiju.

Moramo očuvati ono čisto i iskreno od čega smo krenuli. Moramo sačuvati „Našu Drinu“, ekološko – patriotski pokret i truditi se da imamo čistu veru, čist obraz, da zračimo čisto iz sebe da bi imali čistu okolinu – rekao je Braunović.

Istakao je da se ne može dozvoliti lažnim ekolozima i lažnim patriotama da vire u naše auspuhe, a da ne vire u naše zdravstvene kartone i u umrlice onih koji su bili izloženi osiromašenom uranijumu. Obećao je da će to „Naša Drina“ uraditi i sprovesti i da će se vrlo brzo znati rezultati. Istakao je da su oni “ekolozi nad ekolozima” koji blokiraju ulice glavnog grada Beograda dok im auspusi iz kolona truju decu po 2 časa a sebe nazivaju ekolozima.

Naša Drina je kičma srpskog naroda i vazda će tako biti, a kičma je upravo zahvaljujući Slobodanu Miloševiću, jedinom čoveku koji je stvorio srpsku državu s one strane Drine – rekao je Braunović.

Završio je time da se nikad ne sme od toga odustati, ni po koju cenu, niti verovati onima koji su nas ubijali i koji nam odavno nisu prijatelji.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.1 ° C
24.1 °
18.8 °
56 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °