6.2 C
Belgrade

Braunović: Nije mi jasno zašto kada krenem Obilićevom ulicom u Kruševcu ne mogu izaći na Bulevar cara Lazara ili na Trg kosovskih junaka

Igor Braunović, presednik Udruženja „Naša Drina“ i kandidat za narodnog poslanika govorio je na predizbornom skupu Socijalisticke partije Srbije u Kruševcu.

Na početku obračanja Kruševljanima Braunović je rekao da mu nije jasno zašto kada krene Obilićevom ulicom ne može da izađe na Bulevar cara Lazara ili na Trg kosovskih junaka.

Nas su od malena učili da idemo svetosavskim i obilićevim putem. Ovom prilikom zamolio bih budućeg premijera i budućeg gradonačelnika da ovo isprave. Iako ulice nose imena velikih junaka, ispada kao da nam je Branković pravio plan grada. Ako Obilićevom ulicom ne možemo izaći na Trg kosovskih junaka, kojom možemo i ima li drugog puta – rekao je Braunović.

Braunović je podsetio prisutne i da se na današnji dan na Kosovu i Metohiji desio veliki pogrom našega naroda i da je to ono što više ne smemo da dozvolimo, te zbog toga podržava srpskoga premijera Ivicu Dačića.

Istakao je da je Udruženje „Naša Drina“ čiji je predsednik prošle godine podiglo spomenik srpskom junaku i šumaru Milošu Ćirkoviću, čoveku koga su svi zaboravili, koji je nakon povlačenja naših snaga sa Kosova i Metohije 1999. godine jedini ostao da brani kućni prag, odolevao skoro mesec dana i pri tom likvidirao najmanje 18 šiptarskih terorista. Nema ko nije apelovao na njega da se povuče, od Amfilohija pa nadalje, ali nije hteo.

Predsednik „Naše Drine“ je istakao da se i on zvao Miloš i da ne smemo zaboraviti, posebno u carskom Kruševcu, ni jednog Miloša koji je dao život za Kosovo i Metohiju.

Na kraju svog govora kandidat za narodnog poslanika Igor Braunović je zaključio da je Udruženje „Naša Drina“ zato danas ovde, jer veruje da će sve ove nepravde biti ispravljene i da svi zajedno treba da zaokružimo broj 2 da bismo dobili našeg premijera i vratili Srbiji osmeh na lice.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °