-0.3 C
Belgrade

Briga o socijalno ugroženim stanovnicima

Jedan od glavnih prioriteta u radu Gradske opštine Surčin je briga o socijalno ugroženim stanovnicima. Iz tog razloga u kabinetu predsednika opštine održan je sastanak rukovodioca Centra za socijalni rad u Surčinu, predstavnika Policije, Doma zdravlja, Nacionalne službe za zapošljavanje, surčinskih osnovnih škola i Gradske opštine Surčin.

Tema sastanka bila je unapređenje saradnje svih institucija koje vode brigu o socijalno ugroženim meštanima Surčina kao opštine koja se ubrzano razvija i beleži porast broja stanovnika.

Pored svih sugrađana koji zahtevaju neki vid socijalne pomoći, na sastanku su u fokusu bili stanovnici romske nacionalne manjine.

Kao osnovni problemi prepoznati su osipanje romske populacije iz obrazovnog sistema, kao i mala zainteresovanost za zaposlenjem.

U vezi sa tim dogovoreni su načelni modeli rešavanja trenutnih problema kako bi se unapredio život romske zajednice, ali i svih građana koji se nalaze u situaciji socijalne potrebe, istakao je rukovodilac Centra za socijalni rad u Surčinu Nemanja Antonijević.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti