26.1 C
Belgrade

Budi viđen, budi bezbedan

Na štandu Republičke agencije za bezbednost saobraćaja i Opštine Zemun, postavljenom na uglu Glavne i Gospodske ulice, realizovana je akcija podele brošure „Budi viđen, budi bezbedan”, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Akciju su realizovali zamenik predsednika Skupštine Opštine Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Zemun Sava Mišković, v. d. direktora Agencije Duško Pešić sa saradnicima i volonterima.

Agencija je pripremila prigodne poklone – fluorescentne trake za ruke, zaštitne prsluke, rance za školarce, lampe, majice, cegere, sve u cilju da zainteresuje pešake i bicikliste kako bi bili oprezniji tokom kretanja i vožnje u noćnim uslovima.

Prema podacima o saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji, pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju i čine oko četvrtinu poginulih lica u njima. Agencija za bezbednost saobraćaja je sačinila mikromapu „crnih tačaka”, kojih je u Zemunu više desetina, posebno na raskrsnicama blizu škola.

U akciji u Zemunu aktivno su učestvovale i pripadnice Saobraćajne policije MUP-a.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °