12.6 C
Belgrade

Carevac na Vračaru

U galeriji Gradske opštine Vračar sinoć je otvorena izložba „Carevac na Vračaru“, posvećena Vlastimiru Pavloviću Carevcu, koja se organizuje četvrtu godinu zaredom u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“.

Na svečanom otvaranju izložbe, goste su dočekali članovi Veća Dragi Lukić i Željko Nikčević, pomoćnik predsednika Opštine Kosta Malović i odbornik Skupštine Gradske opštine Vračar Radmila Sarić.

 U pozdravnom govoru  Dragi Lukić se zahvalio prisutnima što su došli, istakavši značaj ove manifestacije koja je ujedno i osvrt na stvaralaštvo i značaj rodonačelnika naše narodne muzike i osnivača Narodnog orkestra RTS, violiniste Carevca.

Profesor Nikola Rackov govorio je o životu i umetničkom stvaranju Vlastimira Pavlovića Carevca, kao i njegovom bivanju na Vračaru.  Tom prilikom ispričao je kako je došlo do ideje za izložbu zahvaljujući Radmili Sarić, zamenik predsednika Opštine Vračar u prošlom sazivu. Zahvalio je Gradskoj opštini Vračar na tradicionalnom čuvanju uspomene na Carevca.

 Na svečanom otvaranju izložbe upućen je i poziv svim Beograđanima da dođu na koncert posvećen Carevcu, koji će biti održan 15.09.2021. godine u 19 h, na platou ispred Hrama Svetog Save.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...