13.9 C
Belgrade

Centar dečjih letovališta grada Beograda obeležava 66 godina postojanja

Povodom 66 godina postojanja Centar dečjih letovališta je svoju godišnjicu obeležio skromnom proslavom uz zahvalnost zaposlenima za vernost, rad, požrtvovanost i trud, i sa željom da se i u budućnosti nižu uspesi.

Centar raspolaže sa šest aktivnih odmarališta, Mitrovac na Tari, Stanišinci na Goču, Rudnik na Rudniku, Bukulja u Aranđelovcu, Stevan Filipović na Divčibarama i Šuplja stena na Avali. Novina je dečje odmaralište u Brusu, čiji će kapacitet biti 350 ležaja.

Direktorka Centra, Tanja Santrač kaže da je od 2018. godine uloženo preko 80 miliona dinara, i to 50 miliona od strane grada Beograda i preko 30 miliona od strane Centra. Pravo na korišćenje odmarališta imaju prvenstveno mališani iz predškolskih ustanova grada Beograda, osnovci iz svih delova Srbije, kao i deca koja dolaze na rekreativnu nastavu. Vrata centra su takođe otvorena odraslim osobama, bilo da su u pitanju bračni parovi sa decom, koji sve više dolaze ili mladi koji žele kvalitetan odmor po pristupačnim cenama, dodaje direktorka, koja se osvrnula i na nedavna renoviranja odmarališta.

„Kompletno je renoviran objekat Bukulja u Aranđelovcu i kapacitet je povećan za 40 mesta. Posebno smo ponosni na objekat „Nova zgrada“ u letovalištu Stanišinci na Goču, gde je završena i druga faza renoviranja dve zgrade, a postavljena je i nova oprema. Godina 2020. i pandemija Korona virusa je ispred nas stavila nove izazove, koje uspešno prevazilazimo i nadamo se da će u odmaralištima ponovo letovati preko 30.000 mališana, kako je bilo i pre Kovida 19″, zaključuje direktorka Tanja Santrač.

Što se planova za naredni period tiče, osim otvaranja odmarališta u Brusu, u planu je i obnova jednog paviljona na Tari, koji će biti uređen po najvišim svetskim standardima, kao i renoviranje bungalova i bazena koji su u sastavu objekta Šuplja stena na Avali.

Direktorka ističe da je glavna prednost Centra povoljna cena, te da stoga imaju i brojne nove korisnike.

„Povodom aktuelne epidemiološke situacije, kako bi omogućili da što više građana odmor provodi u Srbiji, sklopili smo i ugovore sa Sindikatom MUP-a, Poštama Srbije, EPS-om Beograd, Sindikatom predškolskih ustanova grada Beograda, Unijom Sindikata prosvetnih radnika Srbije, Gradskom upravom grada Beograda, Sindikatom turističke organizacije Beograda, kao i Samostalnim Sindikatom državnih preduzeća Novog Sada“, kaže Tanja Santrač, direktorka Centra.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °