18.6 C
Belgrade

Centar za kulturu Grocka – Muzička bašta 2021.

Letnji muzički program  „MUZIČKA BAŠTA 2021“ Centra za kulturu Grocka tokom juna, jula i septembra meseca 2021. godine na letnjoj sceni Rančićeve kuće i Gročanske čaršije u Grockoj predstavlja gostujuće sastave iz zemlje i regiona.  

 „Muzička bašta“ ustanovetokom 2021. godine nastavlja sa profilisanim konceptom koji publici donosi žanrovsku raznovrsnost, generacijske i stilske razlike među muzičarima, autorski pristup i multikulturalnost – kao najvažnije odlike programa. U programu učestvuju gosti iz zemlje i regiona, a publici se kao vid muzičke edukacije i popularizacije umetničke muzike, predstavlja muzika različitih žanrova, nedovoljno zastupljena u medijskom i javnom prostoru, sa akcentom na autentičnom, etno i autorskom izrazu.

Muzička bašta u vanvremenskom i negovanom ambijentu Rančićeve kuće, zaštićenog spomenika kulture, svečano se otvara u petak 18. juna u 20 časova nastupom Svetlane Spajići Bokana Stankovića, eminentnih srpskih muzičara (tradicionalna/izvorna muzika):

18. jun u 20:00
Svetlana Spajić i Bokan Stanković – 
(tradicionalna/izvorna muzika), Loznica/Beograd/Lasovo

25. jun u 20:00

Alice in WonderBand –  (etno muzički plesni performans/telesne perkusije), Fruška Gora

2. jul u 20:00

Trio Balkanske žice –  (balkanski sving/world fusion), Beograd

  1. jul u 20:30

Iskon –  (tradicionalna muzika/world music), Subotica/Novi Sad/Beograd

  1. jul u 20:30

EJO/Ethno Jazz Orchestra – (etno džez), Čačak/Subotica/Ruma/Kosovska Mitrovica

  1. jul u 20:30

Ana & the Changes – (rok), Beograd

Septembar: nastupaju Hor Dečijeg kulturnog centra Beogradruska etno-radionica Эtnostudiя „Drugie berega, a očekuje nas i Koncert iznenađenja.

*Muzički program „Muzička bašta“ Centra za kulturu Grocka je podržan i sufinansiran sredstvima Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja, sredstvima Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu, kao i podrškom Opštine Grocka.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °