2.9 C
Belgrade

Čestitka predsednice opštine Voždovac povodom Dana žena

Drage moje Voždovčanke, povodom današnjeg dana imam želju da vam se obratim sa posebnom pažnjom i uputim vam nekoliko reči.

S obzirom na to da 8. mart slavi ravnopravnost među polovima koju su žene izborile pre više od 110 godina i da se akcenat stavlja na istorijske okolnosti i događaje, moram da primetim da i nakon toliko vremena, danas, i dalje nije lako biti žena. Bilo poslovna, bilo domaćica.

Nije jednostavno zaraditi poštovanje i autoritet na sasvim ženski i blag način. To nekada podrazumeva i mnogo više rada od drugog pola.

Nije lako, ni onoj koja je majka, posle neprospavanih noći i “skidanja temperature” ili nunkanja zbog ružnog sna, biti odmoran i fokusiran na posao kao da se ništa nije dešavalo.

Problem sadašnjice koji se na žalost ne smanjuje je fizičko, mentalno i verbalno nasilje, a žene ga trpe u porodici, medijima, ustanovama i javnom životu.

Ja sam se kao prva predsednica Opštine Voždovac i trenutno jedina predsednica Opštine u Beogradu opredelila da se svom snagom i na sve moguće načine bavim „ženskim pitanjima“.

Preko institucija sistema, ličnim kontaktima i zalaganjem, obezbeđivanjem podrške ustanova i svake vrste pomoći, radim iskreno na tome da žene imaju jednake mogućnosti.

Kada sistem ne ume da odgovori međusobna podrška može da budu od velike pomoći svakoj od nas.

Zato današnji dan mora da slavi ne samo jednakost već rad, brigu, ljubav, ženstvenost, pažnju, intuiciju, solidarnost, razumevanje i hrabrost žene.

Srećan vam Dan žena!

Ivana Tomić Ilić

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °