14.8 C
Belgrade

Čestitke povodom Svetog Save

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak čestitao je danas svim učenicima, predškolcima, nastavnicima, profesorima i vaspitačima školsku slavu Svetog Savu, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Gak je u čestitki poručio da će obrazovanje uvek biti prioritet Grada Beograda.

– Svi mi smo odgovorni da deci pružimo najviše što možemo. Uloga Grada je da obezbedi dovoljno novca za dobre uslove za rad i učenje dok je uloga profesora da daju sve od sebe kako bismo iznedrili kvalitetno obrazovane nove generacije. Hvala vam što to i radite –  rekao je Gak.

On je naveo da jedan od najbitnijih pokazatelja koliko je sektor obrazovanja važan jeste taj da je za ovu godinu u budžetu izdvojeno 25 milijardi dinara, što je duplo više u odnosu na pre pet godina.

– Važno nam je da ulažemo u ovaj sektor a to i činimo – potvrdio je Gak.

On je istakao da je ovo godina u kojoj je fokus i dalje na kapitalnim investicijama, kako u školama tako i u vrtićima.

– Ove godine najznačajnija investicija biće rekonstrukcija Devete gimnazije. Osim toga, radovi su započeti na sanaciji, rekonstrukciji i obnovi još 10 škola, čija je vrednost oko 600 miliona dinara, a spremni su projekti i za kompletne rekonstrukcije još pet škola – Osnovne škole „Sveti Sava”, Osnovne škole „Vladislav Ribnikar”, Trgovačke škole „Stari grad”, Sportske gimnazije, Gimnazije „Mladenovac”. Nastavićemo i dalje da stvaramo što bolje uslove i unapred se radujemo svim vašim uspesima na ovom našem zajedničkom zadatku – zaključio je Gak.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °