26.9 C
Belgrade

Čišćenje kanala u naselju Ljubiša Jelenković

Gradska opština Rakovica aktivno radi na prevenciji od poplava usled velikih padavina koje su poslednjih dana zadesile našu zemlju.U naselje Ljubiša Jelenković danas je poslata mehanizacija da očisti kanal, kako bi se sprečilo izlivanje Sikiljevačkog potoka.

Bager je danas proširivao i produbljivao kanal na svim mestima gde je mogao da priđe, kako bi mogao da prikupi što veće količine vode, čime bi se izbegle poplave koje su se dešavale ranijih godina.

Pre toga predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić razgovarao je sa građanima naselja Ljubiša Jelenković, gde ih je upoznao sa planovima regulacije Sikiljevačkog potoka čime bi se na duže rešio problem njegovog izlivanja.

Ekipe Gradske opštine Rakovica čitavu prošlu noć provele su na terenu gde su pratile nivo vode na svim vodotocima u Rakovici. Situacija će se pratiti i narednih dana, sve dok su najavljene obilne padavine, kako bi u slučaju potrebe blagovremeno moglo da se reaguje.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...