38.8 C
Belgrade

Cisterne s vodom za piće na 10 lokacija u gradu

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija” je u susret najavljenom tropskom talasu, po nalogu Gradske uprave, od danas postavilo cisterne s vodom za piće na najprometnijim gradskim lokacijama, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Cisterne, koje u proseku nose deset kubika vode, od 10 do 19 časova nalaziće se na Trgu republike (kod Staklenca), na Beogradskom sajmu (kod biletarnice u smeru ka Čukarici), u Cara Dušana kod Pupinovog mosta, kod Opštine Novi Beograd na kružnom toku, na Zelenom vencu i Banjici. Ovo preduzeće je cisterne vodom za piće poslalo i u Mladenovac – naselje 25. maj i Vrčin. Takođe, „Vodovod” je izvršio i dodatne preglede funkcionalnosti i neometanog rada svih gradskih česmi i fontana, koje su u sistemu održavanja ovog preduzeća.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je blagovremeno obavilo sve pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i maksimalnim angažovanjem svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedilo dovoljne količine vode za sve potrošače u Beogradu. Sistem vodosnabdevanja u prestonici je stabilan i radi maksimalnim kapacitetom. „Beogradski vodovod” proizvodi 6.600 litara u sekundi.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
37.8 ° C
37.8 °
37.7 °
23 %
2.1kmh
0 %
Пет
41 °
Суб
30 °
Нед
23 °
Пон
24 °
Уто
24 °