12.6 C
Belgrade

Članovi humanitarne Fondacije „Humanist” dali krv u akciji na Zvezdari

Gradska opština Zvezdara i Institut za transfuziju krvi Srbije danas su organizovali novu akciju dobrovoljnog davanja krvi ispred zgrade Opštine u Bulevaru kralja Aleksandra 77.

U akciju su se kao dobrovoljni davaoci krvi, predvođeni predsednikom Fondacije „Humanist” Branislavom Simićem, uključili i članovi ove humanitarne organizacije među kojima su bile i ličnosti iz javnog života Nataša Aksentijević i Peđa Damjanović.

Članove Fondacije „Hunanist”, kao i ostale prisutne dobrovoljne davaoce krvi, obišao je predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić koji im je zahvalio na gestu kojim su pokazali svoju humanost i pomoći koju na ovaj način pružaju zdravstvenim ustanovama u nastojanju de se obezbedi dovoljna količina krvi.

„Gradska opština Zvezdara i Institut za transfuziju krvi Srbije više godina imaju odličnu saradnju u akciji čiji je cilj obezbeđivanje dovoljnih količina krvi. Posebno raduje da su se u današnju akciju, pored drugih davalaca, uključili i članovi Fondacije „Humanist” i na taj način dali primer kako se kolektivno mogu pomoći ovakve i slične akcije”-rekao je Vladan Jeremić i dodao da će saradnja Opštine i Instituta za transfuziju krvi Srbije biti nastavljena i da se nada da će u ovakvim akcijama, pored pojedinaca, sve više učestvovati i kolektivi.

Današnju akciju je podržao Beogradski letnji festival (BELEF) koji je svim dobrovoljnim davaocima krvi poklonio po dve ulaznice za predstave na ovogodišnjem BELEF-u. koji počinje 27. juna na Kalemegdanu.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...