5.7 C
Belgrade

Crkvena opština Obrenovac i Gradska opština Obrenovac obeležiće slavu, praznik Trojice

Crkvena opština Obrenovac i Gradska opština Obrenovac u nedelju 12. juna, obeležavaju slavu, praznik Silaska Svetog Duha na apostole – Trojice. Program proslave počeće u crkvi Silaska Svetog Duha na apostole u 8.00 sati, svetom arhijerejskom Liturgijom, a po završetku Liturgije, ispred crkve formiraće se litija koja će proći ulicama grada do zgrade Gradske opštine Obrenovac.

Član Veća opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović iskoristio je priliku i pozvao građane Obrenovca da izađu i zajedno obeleže slavu opštine.

– Litija će u 10.00 sati krenuti iz obrenovačke crkve i kretaće se ulicama Obrenovca. Lomljenje slavskog kolača obaviće se ispred zgrade Gradske opštine Obrernovac, gde će biti upriličen i kulturno-umetnički program – najavio je Ćorlomanović.

Povodom slave Gradske opštine, i ove godine u našem gradu organizovaće se manifestacija ”Dečiji festival folklora”.

– U toku je Dečiji festival folklora, a manifestacija je organizovana po mesnim zajednicama opštine Obrenovac. U subotu, dan pred praznik Trojice, program manifestacije biće održan u mesnoj zajednici Stubline, gde će učešće uzeti 9 kulturno-umetničkih društava. Centralna manifestacija biće održana u nedelju, 12. juna sa početkom u 19.00 sati na igralištu Mala Raba – naveo je Ćorlomanović.

Po završetku koncerta u nedelju, 12. juna, u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac, biće organizovan koncert polaznika škole gitare Zorana Zečevića, a gost ovog koncerta biće Nikola Čuturilo Čutura iz benda Riblja čorba.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
moderate rain
5.8 ° C
5.8 °
5.7 °
98 %
2.1kmh
75 %
Сре
6 °
Чет
8 °
Пет
12 °
Суб
12 °
Нед
15 °