2.5 C
Belgrade

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi vozila Crvenom krstu Lazarevca koje će biti korišćeno za potrebe podele obroka narodne kuhinje na teritoriji naše opštine.

Pored Nemačke ambasade učešće u donaciji za nabavku novog kombi vozila za prevoz obroka narodne kuhinje uzela je Gradska opština Lazarevac, Crveni krst Beograda i humanitarna organizacija Help Srbija.

„Opština Lazarevac ovu oblast je oduvek podržavala i pružala značajnu podršku za realizaciju distribucije i prevoza obroka Narodne kuhinje. Crveni krst Lazarevac ovim programom godinama unazad prepoznat je i u budžetu GO Lazarevac i bez te značajne podrške finansiranja troškova prevoza obroka, jednog dela zarade zaposlenih, održavanja i registracije vozila ovaj program ne bi mogao da se realizuje”, rekao je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević ovom prilikom i zahvalio se ambasadorki Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad kao i predstavnicima Crvenog krsta Srbije i Beograda i humanitarnoj organizaciji Help.

Program narodnih kuhinja na teritoriji GO Lazarevac fukcioniše od 2000. godine. Crvenom krstu Lazarevac je ovo četvrto kombi vozilo, ali prvo novo vozilo za ove namene.

Nakon uručenja ključeva u prostorijama Gradske opštine Lazarevac održan je radni sastanak na kojem se sa ambasadorkom Anke Konrad i predstavnicima organizacije Help razgovaralo i o mogućnostima dalje saradnje i implementacije projekata na korist građana naše opštine.

beogradski.rs / GO Lazarevac

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °