12.6 C
Belgrade

Dan oslobođenja Železnika i Ostružnice

Polaganjem venaca na spomenike palim borcima u Železniku i Ostružnici obeležena je 77. godišnjica od oslobođenja ovih čukaričkih naselja u Drugom Svetskom ratu.

U ime Gradske opštine Čukarica, venac je na spomenik palim borcima u Železniku položio pomoćnik predsednika Nikola Aritonović. Vence su položile i delegacije Mesnog odbora SUBNOR Železnik, Šeste ličke proleterske udarne divizije „Nikola Tesla“, Udruženja potomaka ratnika 1912-20. Železnik i OO Socijalističke partije Srbije Čukarica. O danima oslobođenja Železnika i požrtvovanosti boraca, govorili su predstavnici SUBNOR-a i Udruženja potomaka ratnika.

Na spomenik palim borcima u Ostružnici u ime Gradske opštine Čukarica venac je položio pomoćnik predsednika Jovica Gostojić. Minutom ćutanja i polaganjem venaca, počast palim oslobodiocima Ostružnice odale su delegacije mesnih odbora SUBNOR-a Ostružnica, Umka i Sremčica, Udruženja penzionera Ostružnice, Mesnog odbora Srpske napredne stranke Čukarica i Mesne organizacije Socijalističke partije Srbije Čukarica, dok su u kulturno-umetničkom programu učestvovali mališani iz vrtića „Maštalica“.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
scattered clouds
12.6 ° C
13 °
12.5 °
83 %
3.6kmh
40 %
Пет
18 °
Суб
13 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
12 °

Servisne vesti

Završava se jesenje suzbijanje odraslih jedinki krpelja

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” današnjom akcijom suzbijanja krpelja sa zemlje na javnim površinama teritorije grada Beograda završava jesenju, ali...