31.9 C
Belgrade

Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, predstavnici Gradske opštine Čukarica, Opštinskog odbora SUBNOR Čukarica i udruženja boraca i potomaka, obeležili su odavanjem pošte i polaganjem venaca na spomenik palim borcima u parku na Banovom brdu.

Venac su u ime Gradske opštine Čukarica položili predsednik opštine Srđan Kolarić i zamenik predsednika Skupštine Milan Stojić, a cveće na spomenik palom borcu položile su i delegacije: Opštinskog odbora SUBNOR Čukarica, opštinskih odbora Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Pokreta socijalista i Partije ujedinjenih penzionera, predstavnici mesnih organizacija SUBNOR- a Blagoje Parović, Sremčica, Ostružnica, Vinogradi, Rušanj, kao i Udruženja „Stari Čukaričani“, Udruženja potomaka solunskih ratnika „Dr Arčibald Rajs” i Udruženja boraca 1941-99. i potomaka 1912-20. Železnik.

Odavanju počasti su prisustvovali i đaci Osnovne škole „Josif Pančić“, a u prigodnom kazivanju o danu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i o žrtvama i hrabrosti oslobodilaca govorio je pesnik i pisac Veselin Dželetović, dok su svoje stihove, posvećene ovim slavnim danima, govorili pesnici Udruženja pisaca „Poeta“, Dragoljub Stanković i Radivoj Grubić.

bogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
30.5 ° C
31.8 °
27.9 °
38 %
2.1kmh
0 %
Пон
30 °
Уто
35 °
Сре
36 °
Чет
37 °
Пет
39 °