6.8 C
Belgrade

Darovita deca gosti opštine Rakovica

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić danas je primio učenike Osnovne škole „Nikola Tesla“ članove različitih umetničkih sekcija, koji su se istakli na brojnim takmičenjima.

Gosti Opštine Rakovica bili su Mila i Lazar Milinković brat i sestra, učenici drugog i petog razreda, Kian Keramat učenik četvrtog razreda, Lazar Milinković koji pohađa peti razred, Julija Ljubojević koja ide u šesti razred, kao i Arelena Rađen i Strahinja Novaković, učenici osmog razreda.

Oni su bili u pratnji direktora škole Stanislava Stevuljevića i bibliotekarke Aleksandre Drakulić koja u školi vodi više umetničkih sekcija.

Mališani koji su posetili Opštinu Rakovica do sada su se istakli na brojnim takmičenjima i nastupima. Imajući u vidu da je juče bio Međunarodni dan maternjeg jezika, predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić uručio je direktoru škole Stanislavu Stevuljeviću komplet lektira.

Svaki od učenika koji je danas bio gost, recitovao je pesme ili odlomke omiljenih književnih dela.

Učenice Julija Ljubojević i Arelena Rađen recitovale su pesme na engleskom jeziku. Strahinja Novaković recitovao je odlomak „Gorskog vijenca“. Učenik četvrtog razreda Kian Keramat je na iranskom jeziku, uz kasniji prevod na srpski jezik, rekao kako se zove u koju školu ide i još nekoliko rečenica o sebi.

Na kraju su Mila Milinković koja ide u drugi razred i njen brat Lazar koji pohađa peti razred, zajedno izrecitovali nemačku pesmicu koju su posle preveli na srpski jezik.

Nastupe učenika pohvalili su predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić i direktor škole Stanislav Stevuljević.
Oni su napomenuli da je poznavanje jezika veoma važno i da ne postoje manje ili više vredni jezici, već samo oni koji se češće ili ređe upotrebljavaju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °