21.2 C
Belgrade

Deca uskoro u novom vrtiću „Filmić“ na Čukarici

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktorka predškolske ustanove „Čukarica“ Biljana Gajić obišli su danas novoizgrađeni vrtić „Filmić“ u Filmskom gradu na Čukarici u koji će krajem aprila krenuti mališani.

Ranije danas objekat je i zvanično predat ustanovi na korišćenje.

–Završen je tehnički prijem i imamo dozvolu protivpožarne inspekcije za početak rada, čime su se stekli uslovi da mališani krenu u novi vrtić. Ostalo je da se završe administrativne stvari koje ne remete otvaranje vrtića čemu se izuzetno radujemo– rekao je Gak.

On je dodao da će do septembra početi sa radom još dva vrtića u Beogradu a da je u toku gradnja još nekoliko novih.

–Beograd će konačno biti grad bez liste čekanja. Naporno smo radili da dođemo do toga ali je rezultat vredan toga– poručio je Gak.

Predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić najavio je dalje širenje kapaciteta na Čukarici.

–Drago nam je da će skoro 300 dece boraviti u jednom od najboljih vrtića u gradu, biće mesta još, na Čukarici za tim imamo potrebu, prepoznali smo je i razumeli– rekao je Kolarić prilikom obilaska 24. vrtića na ovoj opštini čija je izgradnja koštala oko 305 miliona a finansirala je Direkcija za građevinsko zemljište.

Direktorka predškolske ustanove „Čukarica“ Biljana Gajić istakla je da je „Filmić“ jedan od najmodernije opremljenih vrtića u Beogradu u kome je zaposlenje našlo deset vaspitača, deset medicinskih sestara-vaspitača, pomoćno osoblje.

–Vrtić ima senzornu sobu, podno grejanje, trim stazu, prostrano dvorište sa celokupnim mobilijarom, mali teren za košarku,centralnu klimu, centralno ozvučenje. Prezadovoljni smo i jedva čekamo decu–rekla je Gajić.

Na Opštini Čukarica u vrtiće ide skoro 6 hiljada mališana a samo za opremanje vrtića Sekretarijat je prošle godine izdvojio više od 50 miliona dinara. U proteklih pet godina u tekuće održavanje vrtića na ovoj opštini, obnove i popravke, uloženo je oko 360 miliona dinara.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °